Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mobilitás és Multimédia Mátrixa -- kiber-innovátorokat találtak

Az Mobilitás és Multimédia Klaszter 2007-ben alakult meg,azzal a céllal hogy összefogja a magyar mobil- és új média technológiák kutatóit, fejlesztőit és értékesítőit, valamint hogy segítse a hazai fejlesztések, találmányok (világ)piaci bevezetését. Jelenleg közel 70 taggal rendelkeznek, köztük telekommunikációs és informatikai nagyvállalatok, infokommunikációs innovációra fókuszáló kis- és középvállalkozások, ígéretes új technológiákat fejlesztő startup cégek, valamint kutatóközpontokat fenntartó egyetemek. 2012.-ben meghirdette a 'Keressük Magyarország kiber-innovátorait!' elnevezésű pályázatát, amelynek 23 nyertese a Kibertér Konferencián, Budapesten állíthatott ki október 4-én.
3 kategóriában hirdettek nyertest. A zsűri fődíját a háromdimenziós nyomásmérő eszközt kifejlesztő Optoforce csapata nyerte el. Az eszköz számos előnnyel bír: az olcsó előállítási költségek mellett rendkívül sokszínűek a felhasználási lehetőségei. A leginnovatívabb megoldásnak járó elismerést az EasyLing érdemelte ki. A magyar projekt lényege, hogy a különböző nyelvű honlapok szöveges tartalmait eredeti környezetükben fordítja le egyetlen könnyed kattintás segítségével. A legjobb prezentációnak járó díjat a JobCTRL csapata vihette haza. Az újszerű alkalmazás objektív mérési rendszere segít optimalizálni a számítógépen illetve mobilon munkát végző dolgozók hatékonyságát, átlagosan 10 százalékos produktivitás növekedést ígérve a felhasználóknak. (Dienes Éva)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról