Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mobilos újdonságok

SMS-ező háztartási gépeket fejlesztett ki az Ariston -- [FN] Háztartási gépek új generációját fejlesztette ki az Ariston, melynek tagjai a lakás elektromos hálózatán keresztül kommunikálnak tulajdonosukkal és egymással. Felhasználójának és a szerelőnek SMS-t küld, ha meghibásodik; a többi háztartási géppel információt cserél, felméri, s - amennyiben szükséges - csökkenti az energiafogyasztást. Az Ariston Digital termékek integrálják a Merloni és nemzetközi szinten elismert partnercégei által kifejlesztett digitális WRAP (WEB Ready Appliances Protocol) technológiát, így felhasználóbarát, intelligens rendszerekként működnek, melyek egymással és telekommunikációs hálózatokkal is képesek kapcsolatot teremteni. Az újgenerációs "Wrap inside" háztartási gépek vezetékes modem segítségével, az elektromos hálózaton keresztül kommunikálnak. (Forrás: FigyelőNet, 2002 október 07.)

-- Indul a telefonos parkolás -- Mobiltelefonról fizethetjük a parkolási díjat
Csütörtöktől a IX. és a XIII. kerületben. A parkolás megkezdésekor fel kell hívni ingyenesen egy telefonszámot, majd a parkolás végén megismételni a hívást - írja az Origo. A parkolási társaság pedig ezután levonja a díjat a telefonszámlánkról. A korábbi tervekkel ellentétben nem SMS-ben, hanem telefonhívással fizethetjük ki a parkolási díjat csütörtöktől a főváros egyes részein. Egyelőre a Ferencvárosban és a XIII. kerületben, valamint a fővárosi önkormányzat kezelésében lévő fontosabb utakon - például a Nagykörúton vagy az Andrássy úton - lehet mobiltelefonról intézni a díjfizetést. (Forrás: FigyelőNet - 2002 október 08.)

-- S ha már a háztartási gépek is SMS-eznek, akkor már nincs messze, hogy ezen a módon kapjuk az értesítést, hogy beérkezett az előjegyzett könyv, vagy lejárt a kölcsönzési határidő, és a könyvtárban a fénymásolásért, a CD-k kölcsönzéséért vagy a késedelemért mobiltelefonon (is) fizethessünk. (MG)

Hírforrás: FigyelőNet, 2002. október 07., 2002 október 08.
2002. október 09.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=mobilos_ujdonsagok
Régebbi hírforrás(ok): FigyelőNet, 2002. október 07., 2002 október 08.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról