Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mobiltelefon az iskolában - TTT

Váltakozó szerencsével zajlik a küzdelem az iskolai mobilhasználat frontján. Míg Franciaország most készül bekeményíteni, máshol próbálják bevonni a telefonokat az oktatásba. Magyarország egyelőre a tiltás felé hajlik.
Csapodi Zoltán, (ig., ELTE, Trefort Gyakorló Gimnázium) szerint legfeljebb az angol nyelv és néhány természettudományos anyagrész esetében van meg a lehetőség, hogy a hagyományosnál korszerűbb módszerekkel tanítsák. A Trefort igazgatója amúgy sem feltétlen híve a digitális oktatásnak, mivel "úgyis minden a tanári minőségen múlik: a jó tanár digitális órát tartva is jó tanár marad, a gyenge pedig úgyis gyenge. Bár lenne helyük a kiválóan előkészített digitális segédanyagoknak és módszereknek az oktatásban, kutatások bizonyítják, hogy a diákok jobban emlékeznek a hagyományos eszközökkel előállított anyagra. S e mögött a különbség mögött a tanár személyisége, illetve a tanári magyarázat és a diák anyagfeldolgozási sebessége közti kapcsolat állhat."

Hírforrás: HVG 13. sz. p. 30-31
2018. április 10.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=mobiltelefon_az_iskolaban_-_ttt
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról