Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Moodle a gimnáziumban -- e-learning

Beszélgetésrészlet Bánhegyesi Zoltánnal, a Moodle oktatási keretrendszer bevezetéséhez kapcsolódó tanulságokról: 'De milyen jellegzetességek miatt válhatott népszerűvé az e-learningnek ez a formája a gyerekek között? Elsőként azt említhetjük meg, hogy kétségtelenül újdonságot, és ezzel változatosságot jelentett. A másik előnye a versenyszellem felébresztése: a diák állandó és azonnali visszacsatolást kap, miközben a hagyományos órák esetében többnyire önmagában a csoport létszáma megakadályozza a tanárt abban, hogy folyamatosan mindenkire figyelni tudjon. Gondoljunk csak a Honfoglaló játék népszerűségére: a jelek szerint a játékos forma az ismeretszerzés leghatékonyabb útja. További könnyebbség, hogy a diák, amennyiben szükséges, otthon újra előveheti az anyagot, amely az egyéni tanulásra mindenképpen jobban optimalizált, mint akár a legjobb tankönyv -- ráadásul a diák maga is érzékelheti, melyik részeket tudja jobban, és melyeket kevésbé.' - F. jan. 26.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról