Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mosolyakció a MÁV-tól -- a referensz elemzése

Nyolcszáz jegykezelőjének és pénztárosának indított kommunikációs és konfliktuskezelő tréninget a MÁV. A február 1-jétől március 11-ig tartó Mosolyakcióban az utasok szelvénnyel jutalmazhatják a kellemes modorú, jól dolgozó vasutasokat. - F: febr. 3.
-- Érdemes a fenti példát elképzelni a könyvtári tájékoztatásban is. Személyes tapasztalataim igen változóak. Közös bennük, hogy a könyvtáros személyes habitusa tükröződik vissza (nyers, bátorító, közömbös stb.) kevésbé a tájékoztatás kommunikációinak mesterfogásai. A múlt heti BOBCATSSS- konferencián Gunhild Salvesen mutatta be kutatásait (Is the library able to find the answer? A quality aproach to the reference service in Norwegian public libraries), azaz könyvtári tájékozatókkal folytatott párbeszédek leírt változatait, melyeken bemutatta: mely mondatokból, szavakból derül ki a könyvtáros megértése, figyelmének változása, elfordulása stb. Elemzése több mint izgalmas volt. Bízom benne, hogy előbb--utóbb idehaza is készül hasonló szakdolgozat, PhD. Annál is inkább, mert felmérések egyértelműen igazolják: a könyvtár imázsát az eredményességnél sokkal inkább befolyásolja a kommunikáció szintje. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról