Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Moszkva oktatási portált indított -- szép könyvtárosi feladat ;-)

Az orosz főváros közoktatási hivatala szakportált indított, amely a link címen érhető el.
Az Elektronikus Oroszország program keretében hozták létre a webkikötőt, amelynek elsődleges célja a főváros közoktatásával kapcsolatos hatékony információszolgáltatás. A portálon számos adatbázis található, amelyekben szinte minden, az oktatás-neveléssel kapcsolatos lényeges módszertani, statisztikai információ, gyakorlati tudnivaló megtalálható. Az alkotók valamennyi, az oktatáshoz köthető célcsoportra gondoltak: külön aloldalakon található a pedagógusok, a diákok, a szülők, illetve az oktatás területén vezető pozíciókat betöltők számára szóló hírrovat, fórum, adatbázis, stb.
A tapasztalatcsere, szakmai konzultáció érdekében a portál fórumaihoz a moszkvai közoktatási hivatal szakemberei is hozzászólnak, emellett az egyes témákban pszichológusok, tanárok és jogászok véleményei is olvashatók. A portálon emellett megtalálható a fontos (normatív) dokumentumok gyűjteménye, az oktatási-nevelési intézmények linkgyűjteménye, valamint a főváros oktatásügyi információit tartalmazó hírrovat is.

Hírforrás: Infinit Hírlevél, No.218, link
2003. szeptember 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=moszkva_oktatasi_portalt_inditott-szep_konyvtarosi_feladat_;-)
Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél, No.218, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról