Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mozgásra serkentő videójáték a könyvtárban -- növekedett a használószám

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár együttműködő partnerként vesz részt az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület 'Fogd a konzolod és fuss' -- avagy mozgásvariációk játékgéppel című programjában, melyhez az ALDI Magyarország nyújtott támogatást.
A programban rendszeres mozgásra ösztökélik a fiatalokat, akik nagyon sok időt töltenek el képernyő előtt. A játékgéphez (XBOX360 és Kinect) kapcsolt kiegészítő kamerarendszer segítségével a játékosnak mozognia kell ahhoz, hogy a karakterét irányíthassa. Ez valódi mozgást igényel: futás, testhajlítás, ugrálás, stb. A játékkal többen is játszhatnak egyidejűleg, ezért baráti társaságoknak, 'bandáknak' is élményt nyújt. A legjobbak június 4-én egy mindent eldöntő versenyen vehetnek részt. A felkészülés egyszerre négy helyszínen (Baktalórántháza, Levelek, Nyíregyháza, Nyírszőlős) történik, Nyíregyházán könyvtárunkban minden szombaton délelőtt 9-től 13 óráig várjuk a gyerekeket, de nem hagyjuk ki a felnőtteket sem a harmadik emeleti társalgóban. Bővebb információ: Stankóczi László Az Együtt Egymásért Kelet-Magyarországon Egyesület elnökétől (informatikus könyvtárostól) kérhető stankoczi.laszlo@mzsk.hu

Hírforrás: Könyvtárosok Hírlevele Suzabolcs-Szatmár-Bereg Megyei könyvtárosoknak
2011. március 21.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=mozgasra_serkento_videojatek_a_konyvtarban_--_novekedett_a_hasznaloszam
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról