Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mozgókönyvtár mellett mozgóbolt is jár Baranya pusztuló falvaiban

Többször szóltunk a KIT-ben a pécsi mozgókönyvtárosok tapasztalatairól. A Magyar Narancs most egy mozgóboltost kísér útján. Ilyenkor persze az is felmerül: milyen lenne, ha együttműködne a két szolgáltatás? Lennének-e kedvező szinergiák? Sőt: korábban olyan holland példáról is volt szó, amelyben 620 fős településen működik telepített könyvtár - élelmiszerbolttal együttműködve link vagy játékbolttal egy légtérben link (MG)
Ha valaki reális képet akar kapni, milyen az élet az ország legelhagyatottabb falvaiban, akkor a legjobb, ha felpattan egy mozgóboltos furgonra. Mi megtettük.
"Tizenkét éve járom a falvakat, viszek nekik mindent, amit csak tudok" - meséli P., aki kéri, ne írjuk le nevét a riportban. Elől ülünk egymás mellett, én kérdezek, ő vezet. "Régebben alkalmazottaink is voltak, kilenc főnek adtunk munkát, de most már csak a családnak tudunk. Minden másnap megyünk, visszük a pékárut, a zöldséget, a háztartási cikkeket. Most hónap vége van, nem tudom, mennyi vevőnk lesz. Talán megállónként négy-öt. Meglátjuk."
- Boltok nélkül maradnak a kistelepülések? link .

Régebbi hírforrás(ok): Baranyai mozgókönyvtár - ott, ahol még a kocsma is bezárt link Könyvtárbuszon - almás pite és túrós palacsinta a fizetség link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról