Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

MTA, Lágymányos: lecsíptek néhány szintet a könyvtárból; Eötvös könyvtára viszont maradt

A 2013-ban átadott, 9,4 milliárd forintba került - szintén racionalizálási érvekkel indokolt - lágymányosi Természettudományi Kutatóközpontról pedig idén tavasszal elismerték, hogy 850 millió forint hiányt halmozott fel, és kutatási pénzeket fordítottak a fenntartásra. Az átvilágítás megállapította, hogy "a kutatók folyamtatosan jelezték a problémát, és mégis minden a kutatók és a kutatás ellenére történt". A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kutatóház kapcsán is több jelzést kapott az MTA. Kiderült, hogy nem számoltak néhány intézet extra helyigényével. Végül is a hatemeletes könyvtárépületből csentek el néhány szintet a kutatóintézeteknek.
Nemzetközi tiltakozás és helyhiány miatt végül megkegyelmeztek a budai Várkerületben található Erdődy-palotában működő Zenetudományi Intézetnek. Több száz muzeális hangszere nem lett volna kiállítható, a Bartók Archívum számára pedig méltatlan lett volna egy külvárosi irodaház; és a zeneszerző örököse a költözés hírére elkezdte elszállítani kölcsönzött anyagát. Az Irodalomtudományi Intézethez tartozó, 1895-ben létrehozott Eötvös Collegium legendás, Eötvös József eredeti könyvtárát, szekrényeit is magában foglaló bibliotékája is maradhat eredeti helyén, a Ménesi úton.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról