Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

MTMT -- segítene-e a felhasználóbarátabb felület?

Az Informatio Medicata -- Informatio Scientifica link konferencia és kiállítás visszatérő témája volt az MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára), tartalma, koncepciója, minősége. Használatával kapcsolatos miskolci felmérést hallhattak a jelenlévők. Ennek néhány részlete:
A sokat publikáló professzor szerint ellenőrizetlen adatok vannak benne (nem is lehet ellenőrizni). 'Felesleges. Bőven elég lenne a Web of Science.'
-- Használja-e saját publikációs adatainak bevitelére? -- 'Nem. Miért, kellene?'
-- Saját maga viszi be az adatokat, vagy megbíz mást? -- 'Nem vagyok képes rá, fiatal kutatók ennél értékesebb munkaidejét pazaroljuk erre. Ennél már csak az a rosszabb, amikor az én munkaidőmet pazaroljuk erre, ráadásul feleslegesen, mert nem sikerült jól bevinnem a saját adataimat sem (nyilván az én hibám).'
-- Milyennek találja a felületet? -- 'No comment ('magyarosnak', de nem a legpozitívabb értelemben).'
[A KIT szívesen teret ad a témával kapcsolatos mindennemű véleménynek, pro és kontra. Esetleg a tárgyilagost is közöljük :-)] (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról