Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Műemlék könyvtár felújításának esete - Strasbourgi Egyetem

A műemlék jellegű épületegyüttes renoválása - főleg belső tereinek és udvarának teljes lerombolása, majd más elosztású és szerkezetű felépítése - során számos riadalmat és bonyodalmat okozott a műemléki hatóságnak éppúgy, mint a minisztériumnak és egyéb szakmabelieknek. Az épület szigetelése, a megvilágítás, a fényviszonyok, a hőmérséklet és a páratartalom stb. optimális elérése és állandóságának biztosítása különösen nehéz feladat volt. A bútorzat beszerzése sem volt egyszerűbb. Mindent az építészek választottak ki és terveztek meg a könyvtárban folyó speciális tevékenységek ismeretében. Természetesen a könyvtár teljes személyzete szintén véleményt nyilváníthatott, valamint a termek berendezését illetően több bútorbeszállító kínálata is rendelkezésre állt egy ideiglenes kiállításon. Az építkezés folyamán a 47 kilométernyi dokumentumanyag a terv szerint három évig, a valóságban négy évig volt részlegesen hozzáférhető az olvasók számára. 32 kilométernyi anyagot két hatalmas hangárban helyeztek el, részleges nyitva tartással, igen rövidített kölcsönzési idővel (6/24 óra), csak néhány tucat olvasói ülőhellyel. Ennek ellenére a könyvtárosok mindent megpróbáltak megtenni az olvasói igények kielégítéséért. (Az új Strasbourgi Nemzeti Egyetemi Könyvtár; ref.: Pajor E.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról