Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Multimédiás, többfunkciós könyvtárat álmodtak meg Szabadkán

A Szabadkai Városi Könyvtár a vajdasági magyarság egyik legfontosabb, legjelentősebb közintézménye. Feladatunknak tekintjük körbejárni azokat az intézményeket, amelyeket a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségűvé nyilvánított, és amelyekben közgyűjtemény található, hogy megnézzük, hogyan lehet ezeket úgy megújítani, hogy a 21. század minden elvárásának eleget tegyenek -- nyilatkozta Hajnal Jenő magiszter, a Magyar Összefogás listavezetője pénteken a Szabadkai Városi Könyvtárban, ahova Várkonyi Zsolt, az MNT Közigazgatási Hivatala vezetőjének társaságában látogatott el.
A Dragan Rokvić igazgatóval folytatott megbeszélés során szóba került, hogy a hangulatos, átriumszerű udvarban szeretnének egy új multimediális, többfunkciós helyszínt kialakítani, ahova áthelyeznék a gyerek- és a tudományos osztály tevékenységének egy részét. Azon a részen, ahol az emeleti olvasóterem és más reprezentatív termek találhatók, jó lenne egy olyan korszerű, interaktív kiállítási teret kialakítani, ahol az intézmény jelenleg raktárban található értékei, kincsei -- könyvek, dokumentumok -- bemutatásra kerülhetnének...
Ahhoz, hogy a könyvtár tervei megvalósuljanak, elsősorban a város tud segítséget nyújtani, de mint Hajnal Jenő hangsúlyozta, az MNT tenni tud azért, hogy nemzeti jelentőségű projektumként olyan támogatások érkezzenek ide, amelyek ezt a folyamatot el tudják indítani.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról