Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Munkaidő-kontroll 2.

A múlt héten két hazai könyvtári szakember véleményét adtuk közre link Most egy vállalati könyvtár képviselője nyilatkozik.
-- Nem lehet elkerülni a munkaidő tartásából adódó konfliktusokat, csak mérsékelni azzal, hogy elsők között jövök és utolsók közt megyek, vagy hogy bevezettük elkéredzkedés helyett a félnapi szabadságokat, hogy napközben csak elkerülhetetlen esetben lehet -- bejelentés után -- 'kiszaladni', pár perces késés esetén is fel kell engem hívni stb. Ha eltérés esetén néha nem szólok, máris lazul a fegyelem -- én meg utálok szólni, és mégis kell. Az ebből adódó nézeteltéréseket büntetés helyett megbeszéléssel sikerül rendezni Jó, hogy itt működik a dolog.
A munkaidejük egy részében távmunkában dolgozóknál nem könnyű pl. a szabadságok kiadása, amiben jól meg van kötve a kezünk, meghagyni nem lehet, átvinni problémás (hogyan igazoljak különösen fontos gazdasági érdeket?), kifizetni -- hála Istennek -- nincs mód.
A munkaidő alatti netezést nem tilthatjuk, mert nagyrészt ez a munkájuk, aminek mindig van valami 'érdekes hír' hozadéka, amit ráküldenek a közös listára. Tudom, hogy milyen sok a munkájuk, és ellenőrzöm is a teljesítést. De soha nem törekedtem arra, hogy a munkatársaim minden percüket konkrét munkával töltsék, a jó komfortérzethez kell a közösségi kommunikáció (szóval a dumálás :-), meg az általános tájékozódás lehetősége is. A folyamatos figyelem fárasztó, és egy idő után nem hatékony.

Hírforrás:
2011. november 08.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=munkaido-kontroll_2.
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról