Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Munkásfelvétel: lektorok kerestetnek!

A referált, angol nyelvű folyóiratokba nem angol nyelvterületről beérkező kéziratok szaporodó mennyisége új üzletág megjelenését eredményezte. A példátlan módon növekvő nemzetközi kutatásnak köszönhető cikkdömpinggel küszködve több tudományos folyóirat már nem maga végzi a szokásos szerkesztői, lektori és nyelvi-stilizálási munkát, hanem arra biztatja leendő szerzőit, hogy ezt, szolgáltatás fejében és lehetőleg a kézirat beküldése előtt, egy erre a célra szakosodott céggel végeztessék el. Ilyen például az American Journal Experts (link
Kik végzik az előszerkesztési munkálatokat? Ide tartozik az angol nyelvű szöveg nyelvi lektorálása mellett a fordítás és anyanyelvi lektorálás, beadás előtti peer-review, sőt, a megfelelő folyóirat ajánlása (impakt faktor, átfutási idő, elfogadási arány, stb. alapján), ahol a közleményt minden bizonnyal elfogadják megjelenésre. A céggel kapcsolatban álló valamennyi neves partner logója szerepel honlapjukon. A cég tízszázalékos kedvezményt nyújt a partnerei (úgymint a velük szerződött kiadók, folyóiratok és tudományos társaságok) által küldött megrendelőinek. A cég hirdetése szerint lektorai neves amerikai egyetemekről alkalmazza. Közelebbről megnézve, a lektorokkal szembeni minimum követelmény, hogy valamely egyetem mester vagy PhD programjának beiratkozott hallgatói legyenek. Az érdekellentét megnyilvánulása nem első eset a kiszervezés történetében.
(Ref.: H. Ward Judit)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról