Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Murakami Harukinak szentelt könyvtár nyílik Japánban

Talán a folyton elmaradó irodalmi Nobel-díjat akarja a japán nép ezzel kompenzálni.
Murakami Haruki japán írónak szentelt könyvtár nyílik jövő héten a tokiói Vaszeda Tudományegyetemen - írta meg a TimeOut nemzetközi programmagazin. Az író alma materében kialakított könyvtár irodalmi kutatások, kulturális csereprogramok helyszíne és Murakami tisztelőinek találkahelye lesz.
A Murakami Haruki Könyvtár október elsején nyílik meg az egyetemen, hivatalos neve az Irodalom Nemzetközi Vaszeda Háza lesz. A könyvtárban megtalálható Murakami mintegy háromezer könyve, kézirata és más anyagok, köztük műveinek tucatnyi idegen nyelvű fordítása, valamint az író hatalmas lemezgyűjteménye, merthogy Haruki nagy zene-, illetve jazzrajongó is. A könyvtárban van Murakami dolgozószobájának másolata, benne egy íróasztallal, könyvespolcokkal, lemezjátszóval és egy diákok által működtetett kávézóval, amelyben az író kedvenc kávéját szolgálják fel.
Remélem, hogy ez egy olyan hely lesz, ahol a diákok szabadon cserélhetnek gondolatokat, egy szabad, páratlan és friss hely az egyetemi campuson - mondta a 72 éves író.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról