Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Muravidéki életrajzi lexikon

Mintegy három éves kitartó gyűjtőmunka és levelezés eredménye a Muravidéki életrajzi lexikon digitalizált formában. A számítógépek és a világháló térhódításával egyidőben szlovéniai viszonylatban az elsők között indítjuk be ezt a virtuális életrajzi lexikont a muraszombati könyvtár magyar honlapján. Célunk az, hogy naprakész friss adatokkal szolgáljunk a világhálón keresztül vidékünk neves személyiségeiről, akik a középkortól kezdve egészen napjainkig nyelvi, nemzeti hovatartozástól, vallási s politikai nézettől függetlenül itt éltek s alkottak (ma is élnek és alkotnak) s valami hasznosat tettek a közjó érdekében. Indulásként mintegy száz neves muravidéki személyiség rövid életrajzi adatait tesszük közzé az általuk kiadott könyvek, tanulmányok, valamint a róluk szóló cikkek és méltatások jegyzékével. Az adatgyűjtés során részben a COBISS egységes szlovén könyvtári adatbázisra támaszkodtunk, felhasználtuk még a Zalai Életrajzi Lexikont, a Magyar Életrajzi Lexikont, s Szinnyei József: Magyar írók élete és munkái c. műveket. Köszönet mindazoknak, akik 2002 tavaszán ott voltak az indulásnál s "nagy terveink kovácsolásánál" s számos hasznos adattal, s tanáccsal támogatták szerény kezdeményezésünket. Ld.:
link
Kapcsolódó oldalak:
- Szlovéniai magyar irodalmi lexikon
link
- Muravidéki magyar elektronikus könyvek
link
- Tanulmányok és szakcikkek link
- Napi- és hetilap olvasóterem link
- Szlovén könyvtári adatbázis (270 könyvtár) link

Hírforrás: Pap József
2003. augusztus 27.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=muravideki_eletrajzi_lexikon
Régebbi hírforrás(ok): Pap József
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról