Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Mutatjuk a Facebook összes trükkös kifejezését

Még 2017-ben írtunk róla, hogy a Facebook elérhetővé tett egy trükkös funkciót, ami kicsit interaktívabbá teszi a kommunikációt a legnagyobb közösségi oldalon. Az úgynevezett "Text Delights" nevű fejlesztés lényege, hogy ha beírunk bizonyos szavakat kommentbe, vagy akár a Messenger csevegő ablakába, akkor apróbb animációk jelennek meg.
Aki rendszeresen használja a Messengert, azt biztosan tudja, hogy ha <3 karaktereket pötyög be egy ismerősének, akkor pár pillanatra szálló szívecskék töltik be a csevegő képernyőjét (ugyanezt lehet elérni az "xoxo" szóval), és már az sem újdonság, hogy egy hozzászólásban elejtett "gratulálok" szó felett lufik szállnak, ha rákattintunk a kifejezésre.
Ha jól csináltuk, vastag, színes betűkkel jelennek meg az animációkat rejtő kifejezések. Azóta a közösségi oldal több ilyen trükkös szót is hozzáadott a szótárhoz. Összeszedtük mindet, némelyik magyar kifejezésekkel is működik:
- gratulálok (lufik szállnak fel)
- te vagy a legjobb (egy színes csillag úszik be)
- xoxo (szívecskék szálnak fel a komment felett)
- best wishes (két kézből szállnak fel színes konfettik)
- meg tudod csinálni (szivárványszínű lájkgomb ugrál a képernyőn)
- wonderful time (virágok bújnak elő egy hüvelykujjból)
Ha mindent jól csináltunk, akkor a begépelést követően a szavak vastag színes betűkkel jelennek meg. Ezután rájuk kattintva ismét megjelenik az animáció, amit így a végtelenségig ismételgethetünk.
Korábban működtek a "rad", "radness", "bff", "lmao", "thank you so much" kifejezések is, de mivel ezek nem voltak túl népszerűek, azóta kikerültek a kínálatból.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról