Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Muzeális könyvtári berendezések 3. - Wlassics-terem a Halisban

A 2001-ben elkészült nagykanizsai könyvtárpalota új berendezésekkel, bútorzattal nyitott.
Az a könyvtári tárgyi világ azonban, amit addig használtunk, megszoktunk, szintén jött velünk az új épületbe. Arra törekedtünk, hogy az olvasók által használt terekben csak az új polcokat, bútorokat, eszközöket lehessen látni, használni.
Nem szerettük volna azonban a múltat végképp eltörölni. Az épület kanizsai várat idéző "bástyájában", a 2. szinten a helyismereti állományunkat a korábbi bútoraink egy-egy példányára helyeztük el, a teret az addig használt bútorokkal rendeztük be. Apróbb eszközeinket is itt mutatjuk be (katalóguscédulát készítő stencilgép, mechanikus forgalomszámláló, írógépek, hangfalak, feliratok stb.).
A termet a könyvtárunk névadásakor többek által javasolt, de a névadási versenyben Halis Istvánnal szemben alulmaradt Wlassics Gyuláról (vallás- és közoktatás-ügyi miniszter) neveztük el.
Ez a tér ma is kedves hangulatú része könyvtárunknak. Az itteni bútorokból került már időszakosan a bejárathoz is néhány bútor és eszköz. Ezekből lett pl. évfordulós eseményünkre felépített retro enteriőrünk is.
A két fokozatos fellépő, a székek egy rész, néhány polcunk is helyi kivitelezők munkáját dicséri. - Czupi Gyula, igazgató

Hírforrás: Halis István Városi Könyvtár
2019. november 05.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=muzealis_konyvtari_berendezesek_3_-_wlassics-terem_a_halisban
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról