Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nagy könyvtár-informatikai fejlesztések fűződnek Nagy László nevéhez

Az idén Nagy Lászlónak, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatójának adományozta a Csendes János-életműdíjat a Magyar Könyvtárosok Egyesületének Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete. A kitüntetett - akinek példaértékű munkáját mintegy másfél évtizede Nyíregyháza Város Közművelődési Életéért Porzsolt István-díjjal és minisztériumi Szinnyei József-díjjal is elismerték - nem csupán a négy évtizedet felölelő szakmai életútjáról, hanem családjáról, hobbijáról és közelgő házassági jubileumáról is örömmel mesélt lapunknak.

Nagy hangsúlyt fektetett a megye könyvtári szolgáltatási rendszerének korszerűsítésére, új informatikai technológiák és eljárások bevezetésére. Egy modern, nagyvárosi színvonalú könyvtári és információszolgáltatás működtetése mellett fáradhatatlanul tevékenykedett azon, hogy megyénk hátrányos helyzetű településein is beköszöntsön a technikai modernizáció. Rendszeresen publikált, a "Bevezetés a könyvtár-informatikába" című főiskolai jegyzetéből hallgatók százai merítettek új ismereteket. 2011 és 2014 között az MKE megyei szervezetének első embere volt, majd vezetőségi tagként segítette az ott folyó munkát.
- Éppen tíz éve, 2012-ben vonultam nyugdíjba. Természetesen mindmáig részt veszek az egyesület programjain, ugyanakkor több időm jut a családomra, a kertészkedésre és a jól megérdemelt pihenésre - jegyezte meg csendesen a Csendes János-emlékérem ez évi birtokosa.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról