Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nagy siker a virtuális könyvtár -- nincs büntetés, a könyv magától lejár

Két hét alatt kétezerhétszáz e-könyvet, újságot és audiofájlt kölcsönöztek ki a bécsi elektronikus könyvtárból. Főleg a magazinokat, a nyelvtanfolyamokat és a krimiket keresik az olvasók. A virtuális könyvtár, a link állománya jelenleg 2.300 e-könyvből, újságból és audiofájlból áll, de az olvasói igényeknek megfelelően folyamatosan bővítik. Bárki kölcsönözhet könyvet, aki rendelkezik érvényes könyvtári tagsággal.
A kiválasztott médiumot -- akárcsak az on-line vásárlásnál -- egyszerűen be kell csak húzni a kosárba, ahol 30 percig előjegyzésben marad. Ha a kikölcsönzés mellett dönt az olvasó, a letöltést követően a médiumot elmentheti vagy mindjárt meg is nyithatja. A virtuális könyvtár előnye, hogy a hét minden napján, a nap minden órájában nyitva van, a kikölcsönzött könyveket, újságokat pedig nem kell visszavinni. A kölcsönzési idő -- e-könyvek esetén például két hét -- lejártával ugyanis többé már nem lehet megnyitni a letöltött médiumot. Így nincs büntetés, a 'visszaadott' könyvet pedig azonnal kikölcsönözhetik mások.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról