Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nagy szükség volt a Meseország mindenkié c. könyvre

A genderkutató-projektkoordinátor, Rédai Dorottya szerint döbbenetes dolgok történtek azóta, amióta meghozták a melegellenes törvényt.
"A magyar gyerekkönyvpiacon egy év alatt eladni valamiből harmincezer példányt, óriási nagy szó. Most érkezik a negyedik utánnyomás és szépen fogy most is a könyv, becsomagolva is. Ebből is látszik, hogy nagyon mellélőttek ezzel az LMBT ellenes politikával, mindamellett, hogy persze ijesztő az a tendencia, hogy szinte egyik napról a másikra átfordultunk ilyen spicli országgá, amiben magánszemélyek jelentik fel a könyvesboltokat és könyvtárakat amiatt, hogy ott van a polcokon akár a Meseország mindenkié, vagy a Szivárványcsaládokért Alapítvány által nemrég kiadott Micsoda család! című könyv."
Rédai hozzáteszi, hogy emellett a verbális és fizikai agresszió és erőszak is megjelent, ami ijesztő. "Döbbenetes dolgok történnek, amióta meghozták a melegellenes törvényt. Mintha nem létezne az az alapvető morális kiindulópont, hogy nem bántom a másikat. És ez mind ennek a politikának a számlájára írható. Ez egy hosszú folyamat, ami már 2010-ben az alkotmány átírásával elkezdődött, amikor definiálták, hogy a házasság egy férfi és egy nő köteléke. És onnantól kezdve fokozatosan haladtunk idáig. Lehet, hogy a Meseország... felgyorsította ezt a folyamatot, de ez létezett már, és szerintem mindenképp eljutottunk volna idáig. Azt látom, hogy a dolog felrázta a többség demokratikusan gondolkozó részét is, akiket sokkolt, hogy ez megtörtént. Megértették, hogy ez ellen már ki kell állni, mert ez most már tényleg nem elfogadható. A mesekönyv is része lett ennek a fellépésnek. És lett egy összefogás az LMBT és az őket támogató, változtatni akaró szervezetek között is. Együtt jobban és hatékonyabban tudunk fellépni, és amennyire lehetett, szerintem megerősödött az LMBT aktivizmus is."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról