Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Nagy űr volt városunk életében a könyvtár hiánya -- új könyvtár Hajóson

Az új könyvtár átadásával eltűnt egy szégyenfolt a város életéből, hiszen a településen jó ideje nem működött közkönyvtár.
- Nagy űr volt városunk életében a könyvtár hiánya, egy szégyenfolt, amit most sikerült eltüntetni -- mondta el beszédében Estókné Szalczer Erzsébet, hajósi polgármester, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a téka létrejöttét. A könyvtáralapítás régóta dédelgetett terv volt Hajóson. Az iskola is pályázott egy gyűjtemény létrehozására, korábban pedig már a megyei könyvtár is kereste a helyét egy könyvtárnak. Külön utakon indult a két kezdeményezés, ám időközben a törvényi változások is segítették, hogy egybeforrjanak az elgondolások, aminek eredménye lett az új gyűjtemény.
Az iskola az új könyvtár építési munkáihoz, illetve számítástechnikai eszközök beszerzésére 5,5 millió forint támogatást kapott uniós forrásból. A könyvtár teljesen új berendezéséhez a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) mintegy 2,5 millió forinttal járult hozzá. A gyűjtemény a barokk kastély és az iskola mellett található épületben talált otthonra.
A munkák szakmai irányítója -- mint a megye számos kiskönyvtáránál -- a kecskeméti Katona József Könyvtár volt. Az elmúlt évben felújított, illetve létrehozott könyvtárak sorában az 59. volt a hajósi, amit hamarosan még másféltucat követ...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról