Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nagy változás az egyik legnépszerűbb torrentoldalon

Egykori alapítóira ugyan lecsapott a törvény szigora, de ez kevés volt ahhoz, hogy az egyik legnépszerűbb torrentoldal ne kezdene régi fényében, régi funkcióival tündökölni.
Jó néhány hostingcéghez elhajózott már január végi visszatérése óta a hírhedt, ám roppant népszerű torrentoldal, a Pirate Bay, s a mostani helyszín stabilnak tűnik.
A kezdeti híresztelésekkel ellentétben sok régi moderátor is visszatért a fedélzetre, és ezzel a spam problémákat is ellenőrzés alatt tarthatják. Azonban eddig hiányzott egy, az oldal szempontjából fontos funkció, a felhasználók ugyanis nem tudtak regisztrálni, így tartalmakat sem feltölteni. A regisztrációt -- árulta el a TorrentFreaknek egy TPB-s -- biztonsági okokból tartották zárva, azonban most, hogy a moderátorok visszatértek, nem kell attól tartani, hogy az oldalt elárasztják a hamisítványok.
Az elmúlt néhány hónapban a moderátor csapat alaposan megtisztította a gyanús felhasználói fiókokat -- sokkal több a csalók aránya, mint azt a felhasználók gondolnák.
Visszatekintve az elmúlt hónapokra, úgy tűnik, visszatér a régi élet a The Pirate Bayen, s bár jelenleg nem ez a leggyakrabban felkeresett torrentoldal (az élen a Kickasstorrents áll), de a hajó mindenképpen a felszínen van.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról