Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nagykanizsai KSZR 2. -- 'táskából' kölcsönöznek

Múlt heti számunkban sorozatot kezdtünk a nagykanizsai KSZR-szolgáltatásról (link).
A 8 mozgókönytáros Halis-munkatárs mellett a települések többségében állandó segítők dolgoznak heti több 6 vagy több órában -- legtöbbjükkel szinte már baráti kapcsolatban vagyunk -- könyvtárosi feladatokat látnak el a helyi állomány kölcsönzésével. közvetítenek köztünk s az olvasó között. Az állomány szintén két forrásból van: a korábbi független könyvtár állományát a Halis munkatársai a rendszerbe lépéskor átvizsgálják és radikális apasztást végeznek. A könyvtárat sokszor fizikailag is feljavítjuk, kitakarítjuk.
A másik forrás a normatívából és a Halis-könyvtár állományát képező dokumentumokból tevődik össze, melyet a könyvtárosok táskákba válogatva viszik ki a településekre, mely
tudomásom szerint az országban egyedüli eljárás. A szolgáltatási napokon a könyvtárosok átnézik a településekre vitt táskák tartalmát (minden héten cserélődik friss irodalommal 1X4 táska tartalma), majd a Halis-könyvtárban lévő KSZR-kiskönyvtárból még kikölcsönzik a táskákba az aznap meglátogatandó települések használói igényeibe vágó könyveket, majd a helyszínre utazva 'kulturális turkálóvá' alakulnak: asztalon kínálva a portékát. Péntek kivételével a nyolc könyvtáros napi 2 könyvtárban teljesít 4 órás szolgálatot. Ez egyes olvasói elvárásokat külön figyelik és ajánlanak. A táskák tartalma tehát folyamatosan frissül. Az eredmény: évente több ezer dokumentum fordul meg a településeken, mind a legfrissebb, mind pedig a régebbi irodalomból is. (Bognár Csilla)

Hírforrás: Nagykanizsai KSZR 1. -- 8 fővel 42 települést lát el a Halis-könyvtár link
2011. szeptember 26.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=nagykanizsai_kszr_2._--_taskabol_kolcsonoznek
Régebbi hírforrás(ok): Nagykanizsai KSZR 1. -- 8 fővel 42 települést lát el a Halis-könyvtár link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról