Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nagyobb ráfordítás, nagyobb kitettség -- kisebb porosodás

Mint arra bizonyára még emlékeztek drága, hűséges olvasók, tavaly októberben indítottuk el könyvmentős akciónkat, melynek lényege az volt, hogy
- leválogattunk egy listát, melyben 100 olyan, legalább tízéves könyv szerepelt, melyet még soha sem kölcsönöztek ki a könyvtárból.
- A listát publikussá tettük a blogon, illetve egy külön polcra leválogattuk ezeket a könyveket a könyvtárban.
- Arra biztattunk mindenkit, hogy kölcsönözzenek ki minél több könyvet erről a listáról, ezzel megmentve azokat a leselejtezéstől.
A játék december 19-én ért véget, amikor a felnőtt könyvtár átmenetileg a gyerekkönyvtárba költözött, de csak most jutott egy kis időnk arra, hogy összegezzük az eredményeket. Elég egy pillantást vetni a listára ahhoz, hogy megállapítsuk, a többség megmenekült, de némi számolás után egy pontos adattal is szolgálhatunk: 72 könyvet mentettek meg csodás olvasóink! Hetvenkettő olyan könyvet, ami legalább tíz éven keresztül porosodott a polcon anélkül, hogy igény mutatkozott volna rá.

Régebbi hírforrás(ok): Justh Könyvtár: Ments könyvet -- De miért is? - 2. Kommunikációs célom link Justh Könyvtár: Ments könyvet. -- De miért is? 1.link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról