Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nagyot könnyíthet az Azolo a kötelezőket olvastató pedagógusok munkáján

Az olvasmányok kérdésekkel való friss felidézésével szövegértést segítő és olvasásösztönző Azolo portál link a benne szereplő kötelező és ajánlott olvasmányok digitális példányaira utalva segíti a digitális oktatást.
Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatást igénybe vevő gyerekek otthon, képernyő előtt érhetik el és olvashatják a feladott műveket. (Előfordul ugyan, hogy bizonyos esetekben nem sikerült a legfrissebb példányok jogtiszta digitális változatait elérni. Így például Verne Két évi vakációja esetében egy az eredeti mű megjelenését néhány évvel követő példányával érhető el - egyben lehetőséget adva a korabeli nyel és nyelvfordulatok megismerésére.)
A pedagógusok számára további könnyítés, hogy az olvasást és szövegértést tesztelő eredménytábla a gyermek által a "prt sc" gomb lenyomásával kimásolható és elküldhető a pedagógusnak. (Az ennél profibb, és bonyolultabb megoldással szemben javasolják a rendszer működtetői ezt a könnyen bevethető formát, hogy azonnal az oktatásban bevethető legyen ez a szolgáltatás.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról