Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Arculatában és tartalmában is megújult Nagyrada könyvtára

Új helyiségbe költözött a település könyvtára, mely még több szolgáltatással várja a falu lakóit, főleg a fiatalokat.
A település vezetésének célja az említett korosztály aktivizálása és a szabadidő hasznos eltöltésére ösztönzése.
- A könyvtárat az épületen belül részben az idősek miatt költöztettük az emeletről a földszintre - mondta Tulok Ferenc polgármester. - Ez megújulással is járt: az önkormányzat dolgozói lefestették a falakat, a kanizsai Halis István Városi Könyvtár munkatársai pedig új bútorokat hoztak, frissítették a könyvállományt, illetve a bibliotéka szerepkörét is bővítették. Szeretnénk, ha a hely egyfajta klubbá válna idővel.
Bognár Csilla, a Halis könyvtár csoportvezetője azt mondta: a radai könyvtár immár információs közösségi helyként is működik.
- Ennek jegyében terveztük meg kollégáimmal a helyiség színvilágát, az volt a cél, hogy fiatalos környezetet hozzunk létre, a bútorokat is ehhez választottuk. A könyvállományt átnéztük, korszerűsítettük, illetve most a helyi igényeknek megfelelően társasjátékokat hoztunk, a későbbiekben pedig rajzeszközök is érkeznek, melyek egyrészt megfelelnek a polgármester úr által felvázolt ifjúságiklub-koncepciónak, illetve illeszkednek a könyvtár-pedagógia eszköztárába.
A Deák Ferenc megyei könyvtár biztosította a megújuláshoz szükséges pénzügyi forrásokat az államtól kapott normatívából.

Hírforrás: ZAOL
2021. november 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=nagyrada
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról