Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Napi 15 perc olvasást javasol a cégvezető

Olvasol?
Gyerekkoromban szinte állandóan olvastam, de később, gyakorlatilag a tanuláshoz szükséges olvasáson kívül (amiből azért volt, nem túl kevés) teljesen elkopott a könyvolvasás mint szokás az életemből. Volt rá bőven kifogásom. 4 gyermekünk van, ügyvezetője vagyok a saját magam alapította 35 fős IT cégnek és így tovább.
Aztán egy paradigmaváltás erejű budapesti John Maxwell előadás után, amiben arról beszélt, milyen hatása van annak, ha valamit kitartóan teszel mindennap, újra kezdtem (Keresd meg: John Maxwell: Rule of 5). A célom napi 15(!) perc olvasás lett. Ez egyáltalán nem tűnik soknak, amíg be nem szorzod 365-el...
Azóta (újra) olvasok, szinte minden nap. Átlagosan minimum 24 könyv megvan évente. És igen, nagyon megválogatom, szinte csak általam nagyra tartott emberek ajánlása alapján olvasok el könyvet. Persze jó lenne több könnyedebb könyv is, de olyanokat csak tényleg szabadság, szünet stb. alatt tudok olvasni.
Mai hír volt, hogy a magyar felnőtteknek nem több, mint tizede olvas rendszeresen. Rögtön arra gondoltam, le kell írnom: Ha csak 10% olvas, akkor még fontosabb, hogy olvass te is. Például azért, mert óriási előnyre teszel szert a szakmádon belül, vagy azért, hogy meg tudd ítélni a rohamosan terjedő álhírek valóságtartalmát.
A képen látható idézet [ld. link Mark Twain gondolata: Az embernek, aki nem olvas, nincs előnye azzal szemben, aki nem tud olvasni.
Olvasol? Kezdd újra te is!

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról