Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Napi 2 Facebook-hír a mosonmagyaróváriak oldalán - 25 lakosra 1 könyvtár-kedvelés

A Huszár Gál Könyvtár felhasználóinak száma évek óta jószerével állandó, a 2016-os 5600-as olvasói létszám tavaly 5750-re növekedett - derül ki a könyvtár éves statisztikájából.
Gyurics Zoltánné, a könyvtár igazgatója elmondta, 2017-ben csökkent a DVD-lemezek kölcsönzésének száma, ez összefüggésben állhat azzal, hogy a filmek, zenék ma már könnyen hozzáférhetők a világhálón. Ennek ellenére sem kevés, mintegy 94 ezer dokumentumot kölcsönöztek a könyvtár olvasói 2017-ben. A látogatók száma 87 ezerre rúgott, ebbe beletartoznak a távfelhasználók is, akik otthonról hosszabbítottak, jegyeztek elő, illetve böngésztek a katalógus könyvei között. A felnőtt felhasználók mellett tízezer gyermek talált olvasmányt magának az intézmény könyvespolcain.
Mint megtudtuk, Facebook-oldaluk link is egyre népszerűbb. A könyvtár munkatársai naponta két friss bejegyzést osztanak meg a platformon. - Az olvasók egyre több üzenetet küldenek a közösségi hálón, például a kölcsönzési idő hosszabbítása kapcsán kérnek segítséget a könyvtár dolgozóitól, akik ezen a felületen nyitva tartási időn kívül is a felhasználók rendelkezésére állnak - tudtuk meg az igazgatótól.
[Facebook-oldalukat 1274 ember kedveli, 1224 ember követi. A település lakossága: 32.700]

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról