Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Napi e-vangélium és más hasonló szolgáltatások

Horváth István Sándor 2004 nyarán elindította a napi e-vangélium nevű szolgáltatást. Az eredetileg hírlevél formátumban működő kezdeményezés 2011-ben önálló weboldallal bővült, és az Evangélium365 nevű, azóta rendszeresen korszerűsített, okostelefonokra letölthető alkalmazásról is gondoskodott a zalalövői plébános. A felhasználói tábor mára közel 40 ezres.
A hazai keresztények közösségén messze túlnyúlik az alkalmazásboltokban egyszerűen csak Bible/Biblia vagy YouVersion néven fellelhető program, amely böngészőből is elérhető, a bible.com/app link címen. A nyolc amerikai államban harminc imaházzal jelen lévő Life.Church által fejlesztett, magyar felülettel is elérhető alkalmazást már több mint 348 millió készülékre telepítették. Ezernél is több bibliafordítást tartalmaz - köztük hat magyar nyelvűt -, s kereső- és olvasási tervek is segítik a keresztény Szentírás követését.
A Life.Churchnél nem érzik úgy, hogy ezzel kimerítették az internetben rejlő lehetőségeket. Azt hangsúlyozzák, hogy az egyház nem a templomépületeket jelenti, hanem - mint "Krisztus teste" - a hívők közösségét. Ezért aztán nem csak saját "online templomot" működtetnek, de - Church Online Platform néven - mások számára is ingyenesen elérhetővé tették szolgáltatásuk alaprendszerét, amely élő videós prédikációk mellett kétirányú kommunikációra, a gyülekezeti közösség építésére is lehetőséget nyújt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról