Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nárcisztikus vezetőket választunk, pedig a szerények tehetnék jobb hellyé a világot

No, kikre gondolsz a cím olvastán szakmában és azon kívül, nárcisztikus illetve szegény vezető (lehetősége) kapcsán? (MG)
- A kutatások eredményei a témában egyértelműek: a jó vezető alázatos és szerény. Ha ilyen embereket választanánk az országok, intézmények, szervezetek élére, akkor a világ jobb hely lenne.
Egy ilyen személyiségű vezető mellett mindenki sikeresebb lehet, és a teljes csapat teljesítménye jobb lesz, mivel együttműködőbb környezetet teremtenek. Pontosan tisztában vannak azzal, hogy mik az erősségeik és a gyengeségeik, és ezt másokról is meg tudják állapítani. Ráadásul nyitottak az új ötletekre és visszajelzésekre, miközben segítenek abban, hogy a csapat többi tagjának is nagyobb legyen az önbizalma. Mindez rávilágít arra, hogy az egyéni erőfeszítések a csoport érdekeit szolgálják, a siker pedig közös.
... ideális vezető alatt a beosztottak hajlandóak beismerni ha hibáznak, jobban ismerik a saját korlátaikat, sőt a cégben megosztják egymással a sikereiket és a dicséretet, ha abban másnak is része volt. Nyitottabbak a beosztottak is az új ötletekre, tanácsokra és visszajelzésekre.
Nem igaz, hogy a szerény és alázatos vezetők nem lehetnek karizmatikusak. A kutatók egyetértenek abban, hogy a karizmatikus vezetőket is két csoportba lehet sorolni. Vannak azok, akik az önös érdekeiket tartják előtérben, és azok, akik a csoport vagy közösség érdekeit.
... A másik oldalon pedig azok a vezetők állnak, akik inkább autoriter hatalomra törekszenek. A kutatások szerint amikor az egyének össze vannak zavarodva valami miatt, akkor hajlamosabbak az ilyen vezetőt választani.

Régebbi hírforrás(ok): Semmi jóra ne számítsunk egy nárcisztikus főnök mellett link Milyen minőségű vezető a könyvtári felettesed?link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról