Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

NAVA-pont lett a győri Egyetemi Könyvtár médiatára (képgaléria)

A Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárának médiatárában korlátozás nélkül megtekinthető a Nemzeti Audiovizuális Archívum teljes gyűjteménye. A hozzáférést a könyvtár épületének második emeletén kialakított öt médiaboxban biztosítjuk Olvasóink részére. A két évvel ezelőtt átadott boxokban a látogatók a Könyvtár által szolgáltatott elektronikus dokumentumokat: CD- és DVD-alapú adatbázisokat, könyvmellékleteket, hanganyagokat is használhatják. A fülkék egyenként három-három személyesek, nagyképernyős monitorral, DVD-lejátszóval és fejhallgatókkal felszereltek. Közülük kettőben hagyományos videokészülék is a látogatók rendelkezésére áll. Az egyik boxban korszerű, a látássérültek által könnyedén használható felolvasókészüléket helyeztünk el, amely rövid feldolgozás után a magyar nyelvű szövegeket is igen jó hangminőséggel, megfelelő kiejtéssel olvassa fel. A hatodik médiabox berendezése eltér: itt az Egyetemi Informatikai és Médiaközpont korszerű készülékei találhatók, amelyek videokonferenciák lebonyolítását is lehetővé teszik.
Az öt box valamelyikének kinyitását a hallgatók heti 8-10 alkalommal kérik, az igénybevétel emelkedést mutat.
Galéria a médiaboxról: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról