Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Néhány könyvtárra ráférne a bezárás (olvasóink szavazatára)

A Tinder Alapítvány (melynek célja a digitális kapcsolatok erősítése és fejlesztése az angliai közösségi csoportok között) megjegyzése szerint nem minden könyvtár érdemli meg azt, hogy fennmaradjon. E bejelentés alig több mint két héttel hangzott el azon parlamenti viták után, melyek a könyvtárak fontosságáról és érdekében szóltak.
Helen Milner, az alapítvány vezetője csak akkor tartja arra érdemesnek a könyvtárakat a fennmaradásra, ha minden erejükkel és lehetőségükkel a közösség javára tesznek.
Leginkább az zavarja őt, hogy míg több kulturális / közösségi központ is bezárásra kerül, addig a könyvtárak mindig megkapják a megfelelő mértékű támogatást.
Míg a legtöbb könyvtár célja a közösség formálása és összetartása, számos olyan eset is előfordul, hogy a könyvtár csak azért kap támogatást, mert könyvtárnak nevezi magát.
Milner véleménye szerint a tudás ma már nemcsak a könyvekben található. A legtöbb információ digitálisan is hozzáférhetővé válik.
Nick Poole, a CILIP (könyvtári szakmai szervezet) vezetője, aki jelenleg legfontosabb feladatának a könyvtárak bezárása elleni tiltakozást tekinti, elismerte, hogy van igazság Milner szavaiban. Poole egy nemzeti stratégia kidolgozását sürgeti, mely az elfogadott minőségi szabványok betartásával és megfelelő befektetésekkel segíthet a könyvtárak gazdasági helyzetén. (ref.: Nagy Marianna)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról