Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nekiülnek az olvasásnak -- ülőalkalmatosságok a gyerekkönyvtárban

Eheti galériánkban a link -n gyerekkönyvtári ülőalkalmatosságokat mutatunk.
1-2. A babzsákon ülve, fekve olvasgatnak, a kisebbek lapozgatnak szívesen. Szeretik összerendezni a kamaszok a mesesarokban és beszélgetni, lazán lenni.
Természetesen gond is van,amikor dobálják, vetődnek rájuk de az ilyen helyzeteket a könyvtáros megbeszéli velük. A babzsákok külső (színes) huzata levehető, mosógépben mosható. Jól bírják az intenzív használatot, nem látszik a használat, ezeket mi Debrecenből rendeltük, de ez már reklám lenne. (Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budafoki Könyvtár, Szrenkó Krisztina és Varga Mónika).
3-4. Fél éve vásárolt papírbútor, 2db csináltatott babzsák-fotelt, és egy kis átkárpitozott kanapét a vásárosnaményi könyvtárban. A babzsák-fotel mindig foglalt, és a szőnyegeinken is szívesen ücsörögnek a gyerekek. Az ipari kartonból készült papírbútorok tökéletesen beváltak, más érzés köztük lenni; légiesebbek, mint a fából készültek, vagy mint a vas állványosak. Könnyebb a tér átrendezése, a takarítással sem kell különösképpen vigyázni. (Fejes Csilla, Balázs József Városi Könyvtár)
5-6. Nagykanizsán, a gyerekkönyvtárban kellemes kuckó áll az olvasók rendelkezésére. A könyvtárunkban megtartott internetes számítógépes oktatás során egy "nagyi" ajánlotta fel a kárpitozott párnákat. Kicsik és nagyok egyaránt szívesen használják, folyóirat és könyvolvasásra. A szülők is szívesen kucorodnak gyerekeik mellé. A természetes fa anyagból készült asztal és székek is kedvenc bútordarabok. A kisszékek könnyen mozdíthatók, így néha lábra kelnek. Még a könyvtár régi épületéből kerültek át. A kör alakú asztal jó szolgálatot tesz foglalkozások tartásánál, a kicsik örömmel ülik körül. (Perényi Ildikó, Halis István Városi Könyvtár)
7. Kemény, színes matrackocka az almerei (Hollandia) könyvtár gyerekrészlegének divatja. (MG)
8. Lágy, antropomorf fotelek az amszterdami közkönyvtárban. (MG)
Köszönjük a hazai könyvtárosok által beküldött fotókat!

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról