Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nem A szürke ötven árnyalata segít - nem tanultunk meg beszélni a saját szexuális vágyainkról

Az utóbbi néhány évben, főleg A szürke ötven árnyalata című könyvsorozat és a belőlük készült filmek óta Magyarországon is hódítanak a szexszel és erotikus kapcsolatokkal foglalkozó, tabudöntögető online tartalmak. Ennek egyik oka, hogy a szakemberek szerint a magyarok többsége nem edukált a témában és kellemetlennek is tartja, hogy szexuális önfejlesztéssel foglalkozzon. Maradnak hát a könnyebben fogyasztható, kíváncsiságot felkeltő videók, podcastek, műsorok, hogy megnyissák a kaput egy felvilágosultabb világ felé.

Az említett könyv- és filmsorozatnak az illúziója ugyanis sajnos ráerősített a tévhitre, miszerint a szex olyan ösztönös cselekedetünk, ahol a szenvedély mindent elsöprően "vezeti a kezünket", holott a valóságban ez egyáltalán nem így működik - állítják a szakértők. A szakma véleménye szerint a magyarok többsége tájékozatlan, ha a szeretkezés biológiájáról és pszichológiájáról van szó, valamint nem ismerik megfelelően a tudomány és technológia nyújtotta lehetőségeket, pedig ezek segítségével könnyű lenne változtatni a helyzeten.

A könyvek mellett akár egy hazai podcastet hallgatva is bővíthetjük az ismereteinket, és a szakértői tartalmak mellett mások történeteiből is inspirációt meríthetünk, okulhatunk. A legnagyobb baj nem azzal van, hogy az embereket nem érdekli a téma, oh, nagyon is! A probléma azzal van, hogy nem tanultunk meg beszélni a saját vágyainkról, tisztelettel, bizalmas légkörben kikérdezni a partnerünket az övéiről és együtt kialakítani olyan közös élményeket, amik mindkettőnket boldoggá tesznek - mondja Bedő Vica, az intim témákkal és szexuális önképpel foglalkozó Baszki, én is! podcast link házigazdája, aki szerint sokan azt sem tudják, hogyan válasszanak megfelelő játékszert egy webshopban.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról