Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Nem megy az e-könyv Magyarországon

Még mindig 0,5-1 százalékra becsülik a hazánkban értékesített e-könyvek arányát a teljes könyveladáshoz képest. Mindez a legkedvezőbben számolva is csak 10 százaléka az Egyesült Államokban eladott e-könyvek arányának. Habár Magyarország is fejlődik ezen a téren, nagy bumm még jövőre sem várható -- mondta el az ugyvedvilag.hu-nak adott interjújában Tóth Gábor, a CompLex Kiadó ügyvezető igazgatója.
Az viszont megfigyelhető, hogy a szakkönyvek terén kedvezőbb az e-könyv-használók aránya. Mindezt a kiadó adatai is megerősítik, ahol az összesen eladott könyvek 3 százaléka e-könyv. Tóth Gábor szerint mindennek gyakorlati okai vannak: 'A szakkönyveket napi szinten használó szakemberek általában felismerik a formátum adta előnyöket, ilyen a szövegben való gyors keresés lehetősége vagy a jegyzetelés és a könyvjelzők korlátlan használata.'...
Tóth Gábor szerint minden fejlesztés ellenére 2014-ben is csak lassú növekedés várható az e-könyvek piacán, elmarad a nagy bumm, mégis bizakodó és biztos abban, hogy a formátum egyre nagyobb teret nyer.

Hírforrás: HVG
2013. július 05.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=nem_megy_az_e-konyv
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról