Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Nem mérjük, nem kommunikáljuk, eldugjuk. Tehát nincs.

Kellene-e, és ha igen, kinek és hol kellene maszkot viselni? Fertőzés esetén hogyan lehet megakadályozni a terjedést? Mi a teendő a családban, óvodában, iskolában vagy munkahelyen?
Bár korábban rendszeresen frissítették az oltasbiztonsag.hu link weboldalt, ahol a lakosság számos információhoz jutott laikusok számára is érthető módon az oltásokról, a tisztifőorvos felszámolta a honlapot karbantartó szakértői csapatot.

Vajon igaz-e, hogy Magyarországon egyelőre nincs hatékony védelmet nyújtó Covid-vakcina az egészséges felnőttek és a gyermekek számára sem? Mangó Gabriella háziorvos szerint "Nálunk nincs új oltóanyag, nincs is tervben, hogy esetleg kapunk, legalábbis erről tájékoztatásunk nincs". Vagy Rusvai Miklósnak van igaza, amikor azt nyilatkozta, hogy Magyarország 300 ezer adag, Covid elleni oltást rendelt az EU számára fenntartott kontingensből?

A tájékoztatás hiánya és a bizonytalan hírek terjedése bizalomvesztést okozhat a szakmai ajánlásokkal szemben. Ezt tükrözi az egyre több, a védőoltások esetleges káros mellékhatásait felvető népszerű internetes kommentár. Pedig közben már sok százmillió ember hatékony védettsége és a káros mellékhatások elhanyagolható mértéke (Karikó Katalin most megkapott Nobel-díjával együtt) igazolja a védőoltások életmentő szerepét.

Régebbi hírforrás(ok): Nem mérjük, nem kommunikáljuk, eldugjuk. Tehát nincs. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról