Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nem minden könyvtáros flegma, kioktató és rozoga -- könyvtárosszelfi-kampány

Hiába a rengeteg ellenpélda, mégis erősen tartja magát a sztereotípia, hogy a könyvtárakban csak ápolatlan, ingerült öregasszonyok várják -- pontosabban a hátuk közepére kívánják -- az olvasókat. Ezzel az előítélettel próbál sajátosan leszámolni Moszkva.
Összefogtak az orosz főváros könyvtárainak aktivistái és az önkormányzat, hogy népszerűsítsék az olvasást -- jelentette a sostav.ru marketing hírportál. Kirakták a buszmegállókba a könyvtárosok szelfijét.
Az ötletgazdák szerint a moszkvaiakat annyira lenyűgözik majd a szimpatikus könyvtárosok arcképei, hogy azonnal meg akarják majd őket személyesen is ismerni. A trükk a dologban az, hogy nem jelzik, melyik könyvtárban is dolgozik az illető. Így, ha valakire tényleg hatna a kampány, akkor körülbelül 500 intézményben keresgélhet.
Hiába van irigylésre méltóan sok könyvtára Moszkvának, a legtöbbet alig látogatják a siralmas állapotok miatt. Hogy mikor jön el a rozoga épületek felújításának ideje, egyelőre nem tudni. A the-village.ru hírportál szerint viszont van remény. A Dosztojevszkij könyvtárat ugyanis ma már 5 ezren látogatják naponta, a korábbi háromszázzal szemben.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról