Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nem sikerült elterjeszteni az digitális aláírást

A gyakorlati alkalmazás hiányának oka azonban nemcsak a szabályozási környezetben keresendő, főként gazdasági, pénzügyi indoka van. A megfelelő piac kialakulását nehezítette, hogy sem a közszféra, sem a gazdasági szereplők nem generáltak olyan keresletet, amely aktivizálta volna a piaci folyamatokat. További gondot okoz az elektronikus aláírást igénylő és elfogadó közigazgatási és üzleti alkalmazások hiánya mellett a potenciális igénybevevők részéről megnyilvánuló bizalmatlanság. E problémák megoldására tesz javaslatot, illetve a feladatok megvalósításának módját és részleteit tárgyalja az informatikai tárca által nyilvánosságra hozott Magyar Információs Társadalom stratégia elektronikus aláírás részstratégiája, amely kulcsszerepet tulajdonít a közszféra szerepvállalásának. A fenti folyamatok alapján várhatóan olyan konjunkturális fejlődés alakul ki, amely jelentősen megnöveli az elektronikus aláírást felhasználók számát, és változást indít el a felhasználók összetételében is.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról