Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Nem úgy kell ülni, ahogy eddig hittük

A legtöbben, ha helyesen szeretnének ülni az íróasztaluknál, kiegyenesítik a hátukat, és a teljes talpukat a padlóra teszik. Gyerekkorunkban azt tanították, így kell szépen ülni az asztalnál. A kutatások szerint viszont egyáltalán nem jó, sőt, nagyon megterhelő, ha így ülünk munka közben.
A professzor szerint a legkényelmesebb pozícióban érdemes dolgozni. Hátra kell dőlni úgy, hogy 100-110 fokos legyen a szög, amit bezár a lábunk és a törzsünk. A szék támlája támassza meg a derekunkat, a hátunkat. Ha nem teljesen egyenes a törzsünk, akkor kisebb súly nehezedik a medencénkre is. Lazán nyújtsuk előre a lábainkat úgy, hogy bármikor meg tudjuk mozgatni, vagy emelni egy kicsit. Ez egy pihentető testtartás, és sokkal tovább tudunk ebben a pozícióban ülni az íróasztalnál.
Ez a testtartás egyébként olyan, mint amikor az autóban ülünk vezetés közben. A kezünkkel kényelmesen érjük el a billentyűzetet és az egeret, ne nyújtózkodjunk érte, és monitor se legyen túl messzire, ne kelljen előre dönteni a fejünket ahhoz, hogy jól lássuk. Ebben a kényelmes, pihentető testtartásban sokkal tovább képesek vagyunk egy helyben ülni, mint egyébként.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról