Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nem veszik el a munkát - viszont két különböző diagnózis (vagy tájékoztatási stratégia) jobb eredményt ad

"Néhány évvel ezelőtt a világ legnagyobb radiológuskongresszusán, Chicagóban még gondterhelten borongtak a kollégák, hogy a gépek teljesen feleslegessé teszik a munkájukat" - mondja el személyes tapasztalatát Kardos Lilla, a legnagyobb hazai képalkotó diagnosztikai szolgáltató, az Affidea Magyarország Kft. orvos igazgatója. "Mostanra világossá vált, hogy nem fenyegetés, hanem óriási segítség lehet a megfelelően algoritmizált és felépített MI-rendszer. A már kísérleti módon működő intelligens szoftverek bajfelismerése nem tér el a legtapasztaltabb radiológusokétól, sőt hajszálnyival jobb is annál" - utal a legfrissebb szakirodalmi publikációkra. Az lenne az ideális, ha minden röntgen-, CT-, MR-felvételt kettős leletezéssel látnának el - vagyis egymástól függetlenül két szakorvos írná le, mit lát rajtuk. Csakhogy ez ritkán valósítható meg a szakemberhiány miatt. Ha komputer léphetne be második leletezőként, azzal nagyban javulhatna a diagnózis biztonsága. "Nemzetközi együttműködés keretében két ilyen intelligens programot is tesztelünk. Az egyik a tüdő, a másik az emlő elváltozásait vizsgálja, alapvetően a daganatok azonosítására, tipizálására, változásuk megítélésére fókuszálva" - magyarázza Kardos Lilla.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról