Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

"Nemcsak tojni kell tudni, hanem kotkodácsolni is"

Túlzás lenne azt állítani, hogy a magyarok többsége kezét-lábát töri, hogy szorosabb ismeretségbe kerüljön az EU-val. Az uniós témájú könyvekért ritkán ölik egymást az emberek, és nem taszítják le Terézanyut a sikerlisták éléről. A minisztériumok által gyártott tájékoztató füzetek szomorúan árválkodnak a polcokon, és az internetes "chat-roomok" sem éppen Európától hangosak.
- Magyarországon korábban volt egy olyan szemlélet, hogy magyar ember nem jár könyvtárba. Ezért sokan nem is bíztak a programban: pedig a vidéki könyvtárak egyfajta közösségi központot jelentenek. A könyvtáros nemcsak a könyvekért felel, hanem ő kezeli az internetet, ő tekint ki egy kicsit a világra. Van, ahol saját pályázatfigyelő rendszert is működtetnek, hogy felhívják a helyi politikusok figyelmét a kínálkozó lehetőségekre - meséli Tormássy Zsuzsanna.

Hírforrás: Népszabadság 2003. május 12., link
2003. május 14.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=nemcsak_tojni_kell_tudni_hanem_kotkodacsolni_is
Régebbi hírforrás(ok): Népszabadság 2003. május 12., link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról