Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Német egyetemek az iTunes U-programban

Három német elitegyetem is ingyen hozzáférhetővé teszi az Apple iTunes University (iTunes U) platformján összegyűjtött tudásanyagot. A potsdami Hasso-Plattner Intézet (HPI) mellett így döntött ugyanis az Aacheni Rajna-Vesztfáliai Műszaki Főiskola, a freiburgi Albert Ludwigs Egyetem és a müncheni Ludwig Maximilians Egyetem. Az iTunes U-n jelenleg 200 észak-amerikai, brit és ír felsőoktatási intézmény előadásait és más feljegyzéseit lehet olvasni. A programban részt vesz többek között a Stanford, az Oxford és a Cambridge-i Egyetem, valamint a Massachusettsi Technológiai Intézet (MIT). Ahhoz, hogy valaki letölthesse az angol és a német nyelven egyaránt elérhető anyagokat, nem feltétlenül kell egyetemi vagy főiskolai hallgatónak lennie. A dokumentumokat bárki ingyen felhasználhatja. - F: jan. 16.
-- Az előadásanyagok elérhetővé tétele nem új ügy. Hazai követői ugyanakkor mintha nem lennének. A projektet könyvtár is kezdeményezheti. Szerverén tárolhatók az előadások hang- vagy videóanyagai, a korábbi vizsgák kérdéssorai (ahol ez utóbbit elérhetővé teszik, a könyvtár legkeresettebb állományrészévé válik). Egy magát megnevezni nem szándékozó oktató tart attól, hogy kollégái előadásaik kevésvé színvonalas volta miatt feltehetően tartózkodnának a közzétételtől, főként, ha azt az intézményen kívüről is elérhetővé tennék. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Sg.hu, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról