Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nemzetközi könyvtárbusz-kongresszus volt Németországban

Az alsó-szászországi Cuxhaven városában a Német Könyvtárszövegség (dbv) a városvezetéssel együttműködve szervezte meg a 2. Nemzetközi Könyvtárbuszkongresszust (IFKB) 2023. szeptember 8-9-én, amelyen Németország szerte működő könyvtárbuszokon kívül Finnország, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Luxemburg és Svédország járatai mutatkoztak be. Az esemény egyik kuriózuma a Berthold Brecht Német-Nicaraguai Könyvtár volt, aminek buszjárata Managuában havonta mintegy 1500 gyermekolvasót ér el link úgy, hogy 17 iskolát és 10 óvodát látogat meg. A könyvtárbusz hatalmas lehetőséget nyújt az elmaradott térségekben, mert az embereknek alig van lehetőségük könyvhöz hozzáférni.

A kongresszus mottója két célkitűzés köré épült fel: egyrészt a szakmai információcsereprogramok bemutatása, másrészt a szakkönyvtárak sokfélesége és modernitása a social media eszközeivel hogyan szolgálja a demokrácia értékeit.

A szakmai tapasztalatcsere a demokratikus értékek és nyilvánosság helyszíneiként határokon belülről és túlról egybekötve számos élménydús programokkal ez az elgondolás vezérelte a Német Könyvtárszövetséget (dbv), amikor megszervezte másodszor is több ország toborzásával a kétnapos rendezvényt. (Ref.: Vincze Anett)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról