Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nepáli emigráns fogadja az újonnan betérőket a Nyugat-Hartfordi Könyvtárban

Pramod Pradhan 2004-ben érkezett emigránsként Connecticutba. Szülőhazájában, ha a helyi könyvtárba akart menni, fizetnie kellett a belépésért. Most West Hartford Könyvtárának első közfoglalkoztatottjaként segíti a migránsok beilleszkedését.
Az amerikai könyvtárak küzdenek a közösség elismertségének fenntartásáért, és Pradhannak éppen az a feladata, hogy bizonyítsa: a könyvtár kínálata több mint könyvek, CD-k és folyóiratok. - A könyvtár nyújtja azt a helyet, ahová az emberek valahová tartozónak érezhetik magukat - mondja, - biztonságos hely, amire lehet számítani. A könyvtár a közösség újraélesztésének katalizátora.
Pradhan segít a menekülteknek lakhatási lehetőséget találni.
Hartfordban 50 főből áll a nepáli közösség, ám Pramod Pradhan Bhután, Szomália és Myanmar menekültjeit is segíti lakáshoz és angol nyelvtanulási lehetőséghez jutni. Ebben jól jön nyelvismerete: az angol mellett hindi, nepáli, bengáli és urdu nyelven is kommunikál.
A könyvtár igazgatója mondja róla: - Pradhan fogadja azokat az embereket, akik először járnak nálunk. Ilyen pozíció még nem volt a könyvtárunkban. Számára a könyvtár volt az első kapcsolat És ő élt a tapasztalat sokan vannak - mondta. - A könyvtár volt számára és felesége számára az első kapcsolódási pontot. Most ezt a tapasztalatot adja át másoknak. (ref.: MG)

Régebbi hírforrás(ok): Szíriai menekült könyvtáros lett Hollandiában az év könyvtárosa link Malmö közkönyvtára - benne találkozik a város minden rétege link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról