Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Népszerű kiberposták Oroszországban

Rendkívüli népszerűségnek örvend Oroszországban a "Kiberposta" projekt. Csak ez év októberében több mint 250 ezren használták a szolgáltatást, méghozzá az ország legkülönbözőbb pontjain. Oroszországban az elmúlt év óta működik a világháló széleskörű használatát célzó program. A postahivatalok bevonásával létrehozott "Kiberposta" projekt az alapja a kezdeményezésnek, hiszen még mindig rendkívül alacsony azoknak az aránya, akik megengedhetik maguknak, hogy számítógépet vásároljanak és fizessenek az internet-hozzáférésért. Leonid Reiman távközlési miniszter véleménye szerint ezek a közösségi hozzáférési pontok rendkívül népszerűek. Ma több mint 2000 ilyen intézmény működik, több mint 3000 géppel. Csak október hónapban 250 ezer orosz állampolgár élt a kiberposták nyújtotta lehetőségekkel. Reiman elmondta, hogy - a FÁK országok többi szakminiszterével együtt - nagyon fontos feladatnak tekintik a modern technológiák és szolgáltatások további fejlesztését; ugyanakkor hozzátette, hogy a hangsúly azon kell, hogy legyen, hogy a társadalom minél szélesebb köre használhassa ezeket a szolgáltatásokat.

Hírforrás: Infinit Hírlevél, 2002. No.182, link
2002. december 18.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=nepszeru_kiberpostak_oroszorszagban
Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél, 2002. No.182, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról