Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Népszerűségmérés a Google-lal

2004. nem Beckham éve volt, a futballpályán biztosan nem, de úgy tűnik azon kívül sem. A szurkolók kezdenek elfordulni a sztártól, a szövetségi kapitány sem támogatja már úgy, mint azelőtt, és a hatalmas marketing potenciál is jelentősen csökkenhet, mivel egyre kevesebb embert érdekel az angolok bukott kapitánya. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt évben már az Internet sem Beckhamről szólt, sokkal kevesebben kerestek rá a nevére, mint korábban. Az MSN listáján 14-edikről a 70-edik helyre zuhant, míg a Google legkeresettebb férfiak listáján korábbi harmadik helyéről a hatodikra csúszott vissza. A lekeresettebb brit a Karib-tenger kalózaiban játszó Orlando Bloom lett.
-- A könyvtári katalógusok és kölcsönzési logfájljai -- ha szerényebb is mint a Google-éi -- szintén kínálnak egyfajta népszerűségi listát, mely könyvtári pr-, marketing-, kontrolling- és dokumentumgazdálkodási célra egyaránt felhasználható. A marketing-felmérésektől eltérően ezek az adatok eleve a könyvtárak birtokában vannak, csupán az akarat, a bátorság és a szakértelem szükséges e kincsesbánya kiaknázásához. Képzeljük el pl. a könyvtári éves beszámolóban: legkeresettebb dokumentumaink; témaköreink és változásuk az előző évekhez képest. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról