Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Netkuckó is lesz az egykori italboltban - minikönyvtárral

Februárban adják át Nagymágocs-Ótompaháton a közösségi teret, amit a hajdani kocsmában alakított ki az önkormányzat.
- Nagymágocs külterületi részén, Ótompaháton az előző ciklusban felújítottuk a játszóteret, amit azóta is szívesen használnak a gyerekek, de a felnőttek is olykor-olykor kiülnek oda beszélgetni egy kicsit. Igény merült fel arra is, hogy legyen az ótompahátiaknak, vagyis Kapásfalu lakóinak egy fedett, minden időben és évszakban használható közösségi helyük - mondta Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere.
- 2017-ben önkormányzatunk megvásárolta a régi, bezárt italboltot. Az épületrészt felújítottuk, kicseréltük a nyílászárókat, szigetelést is kapott. A belső festés is megtörtént. Megvettük az épület másik részét is, ahol a bolt működik. Ez egyfajta biztonságot jelent a helyieknek. Önkormányzatunk nem emel majd bérleti díjat, ezzel is támogatva, hogy az ótompaháti embereknek megmaradjon ez a szolgáltatás.
A régi italboltból kialakított közösségi térben létrehoznak egy netkuckót, ahol hamarosan számítógépeket helyeznek el, amit a gyerekek és felnőttek egyaránt használhatnak. A gyerekeknek jó lehetőség lesz a találkozásra. Az épületben lesz egy minikönyvtár is. A nagyteremben pedig családi- és közösségi rendezvényeket is lehet szervezni.
- A bérleti díj 10 ezer forint lesz, amit az önkormányzat kizárólag a közösségi tér fejlesztésére fordít majd. Jövőre tervezzük a központifűtés kialakítását - említette meg a közeljövőbeni terveket is a polgármester.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról