Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Neuman-ház -- új honlap, minőségi alapon

Az alapvetően portál szerkezetet követő kétnyelvű link site a Minerva által meghatározott minőségi elvek figyelembevételével /link készült és azoknak többségében eleget is tesz. Felépítésének sajátossága, hogy az önálló domain névvel rendelkező kiemelt szolgáltatások -- WebKat.hu, Bibliotheca Hungarica Internetiana (Magyar Szövegtár); Digitális Irodalmi Akadémia; Olvasni jó! stb. -- a középső hasábban kaptak helyet, így egyetlen kattintással könnyedén elérhetők. A bal oldali menüpontok egyéb hasznos oldalakat takarnak, úgymint: CD-ROM diszkográfia, tanulmányok, tudománytörténeti dokumentumok, archívum, honlaptérkép stb. A nyitólap jobb felső sarkában lévő keresésnél külön érdekesség, hogy opcionálisan a honlap szöveges tartalmában, illetve a WebKat.hu magyar internet katalógusban is indítható egyszerű keresés. Természetesen a WebKat.hu-ban ettől függetlenül rendelkezésre áll az egyszerű és az összetett keresés a katalógus több mint 270 000 tétele között. Szintén a jobb oldali hasábban kapott helyet az "Újdonság" blokk, amely az éppen aktuális híreket, valamint a gyűjtemény gyarapodását hivatott feltüntetni. Az új honlapnak vakok és gyengénlátók számára elérhető verziója is készült, amely a link vagy a link URL címen érhető el. A fejlesztés kizárólag ingyenes és nyílt forráskódú technológiákon alapul. Az oldal készítői szívesen veszik az esetleges észrevételeket, javaslatokat.

Hírforrás: Bíró Szabolcs
2005. április 20.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=neuman-haz-uj_honlap_minosegi_alapon
Régebbi hírforrás(ok): Bíró Szabolcs
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról