Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

New Yorknak van egy kutyatörténelme is

- A magyar történelemtanítás leginkább a hatalom megragadásának mozzanataival foglalkozik. Emellett azonban nagyon sok emberközeli rétege és szelete lehet a történelemnek. Ezek egyike a kutyák történelme. (MG)
Egy város történelme ott van a lakói életében és emlékeiben, megjelenik az épületekben, a szobrokban, az emléktáblákban - de fellelhető a "kutyáiban" is. Erre a felismerésre jutottak a The New York Times link munkatársai, amikor a Past Tense elnevezésű projekthez nekiálltak feltúrni a lap mintegy hatmillió fotós archívumát. Mint a sorozat felelőse, Veronica Chambers megjegyezte, a több ezer kutyás képet nézegetve lassan világossá vált, hogy a "kutyák maguk is New York-i polgárok lettek, a közösség részei". A gyűjtésben megjelennek a város ismert kutyacelebjei, kirajzolódik a kedvencét ajnározó ember figurája, látszik, miként bontják le az ebek az emberek közötti határokat, de megérezhetünk valamit a városban uralkodó érzelmek alakulásáról is. Nem véletlen például, hogy az 1960-as, 70-es évek zűrös közbiztonsági állapotai mellett New Yorkban hirtelen mind több német juhász, doberman és egyéb őrző-védő kutya bukkan fel a fotókon, amelyek közül végül mintegy 20 került be a Past Tense link összeállításába.

Hírforrás: HVG Pártolói Hírlevél
2019. február 21.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=new_yorknak_van_egy_kutyatortenelme_is
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról